Тимът на Анже се класира за 1/16-финалите в Купата на Франция след победа като гост с дузпи срещу Страсбург. Редовното време завърши при нулево равенство, като единственото попадение дело на Адриен  Томасон от състава на Страсбург бе отменен заради засада. При дузпите домакините направиха два пропуска, докато Анже сгреши само веднъж и продължи напред.

Анже е на дъното в класирането на Лига 1 с едва 8 точки и в серия от 9 поредни загуби, а Страсбург е на предпоследното 19-о място с 11 точки.

В другите двубои от Купата на Франция, Монпелие отпадна от втородивизионния По след поражение с 1:2. Монс Басуамина откри за тима от Лига 2 в 25-ата минута, Валер Жермен изравни в 70-ата, а в 81-ата Майрон Джордж донесе победата на По.

Гренобъл се наложи над Ним с 1:0. За бившия отбор на Христо Янев се разписа Абдули Санянг в 88-ата минута. Напред продължава и Париж ФК, който надви с 3:1 Валансиен. Гостите първи стигнал до гол чрез Джейсън Бертомие в 16-ата минута, но столичани направиха обрат с точни изстрели на Уарен Кади (д.), Меди Шаири и Морган Гилавоги.

Двубоят между Шатору и Пари Сен Жермен за Купата на Франция предстои от 22:00 часа.