Тиери Анри ще отхвърли възможността да стане мениджър на втородивизионния Астън Вила. Причината е, че французинът е много сериозен кандидат за треньорски пост в Монако, където бъдещето на Леонардо Жардим е заложено на карта.

В момента бирмингамци са все още без постоянен наставник, като заемат незавидното 15-о място в Чемпиъншип. През миналия сезон клубът бе на крачка от завръщане във Висшата лига, но загуби финалния плейоф срещу Фулъм, а това доведе до сериозна финансова криза. Нови собственици се намериха и това възстанови в някаква степен стабилността на цялостната структура, но в игрови план „виланите” продължават да бледнеят. Така се стигна и до уволнението на техния наставник Стив Брус, който поначало не бе посрещнат особено топло от феновете заради миналото си с градския съперник Бирмингам.

Сега се говори, че бившият играч на Вила Джон Тери, който едва тази неделя прекрати футболната си кариера, е големият фаворит за поста. Преди него Анри изглеждаше като вариант №1, ала сега помощникът в белгийския национален отбор е сериозно изкушен от възможността, която му разкрива Монако. Потенциално назначение при „монегаските” ще значи освен всичко друго и футбол с марката Шампионска лига, а това е коз, какъвто Вила не може да предложи.

По-рано през годината Анри беше доста близо до назначение в Бордо, но не успя да се разбере с клубните собственици. В опит да даде тласък на треньорската си кариера голмайстор №1 на Арсенал за всички времена се отказа от ролята си на телевизионен анализатор.