Името на Лионел Меси нашумя във френската столица, когато направи неразрешено пътуване до Саудитска Арабия. ПСЖ му отмъсти, като го наказа за два мача и докато Тиери Анри настоява, че аржентинецът е сгрешил, като пропусна тренировка, той се чудеше дали катарските собственици на клуба са били особено раздразнени заради страната, която е избрал да посети.

"Получиха удар, може би защото той няма да остане. Или дестинацията, до която отиде, повлия малко на гордостта им? Но имаше много по-сериозни неща, които се случиха в ПСЖ. Прав ли беше Меси? Не, не пропускаш тренировка", сподели Анри.

"Никой не може да пропусне тренировка. Но винаги има едни и същи проблеми в ПСЖ. Този път това е Меси", добави легендарният френски нападател.

Меси се извини на клуба и съотборниците си след спора, като каза, че смята, че има почивен ден и че не може да отмени пътуването. Предполага се обаче, че той вече е изиграл последния си мач за ПСЖ, тъй като ще останат само три мача, когато наказанието му приключи, а напрежението между него и френския гранд вече е високо.

Договорът на Меси изтича в края на сезона и той е свързван с мега трансфер в саудитския клуб Ал-Хилал, въпреки че завръщане в Барселона и сделка с Интер Маями също се рекламират като възможности.