Тимът на Амиен постигна много ценна победа в битката си за оцеляване в Лига 1, след като победи Ница с минималното 1:0 в двубой от 26-ия кръг на френското първенство. Победния гол реализира Гюраси в 11-ата минута след грешка на отбраната на гостите.

Домакините започнаха доста активно двубоя и още в 9-ата минута Гюраси пропусна да се разпише. Все пас две минути по-късно той се реабилитира и прониза вратата на Ница. Муса Конате пусна отличен пас към съотборника си и той без да мисдли много я прати в мрежата на съперника.

Ница отвърна с няколко опасни атаки, но Сен Максимен не беше на необходимото ниво да реализира. В 32-ата минута Блин от Аниен пропусна да удвои преднината на тима си. Четири минути по-късно отново той стреля опасно, но бранител застана на пътя на топката.

В 55-ата минута асистентът на попадението за Амиен Муса Конате стреля добре, но Бенитес се справи с удара му.

Ница вкара топката в мрежата на съперника чрез Сен Максимен, но попадение нямаше поради засада.  До края на двубоя Конате и Гюраси така и не съумяха да реализират втори гол във вратата на Ница, а гостите независимо от повечето владение на топката през втората част така и не съумяха да стигнат до точката.

След този успех Амиен е на 16-ото място в класирането с актив от 24 точки и се откъсна с 4 точки от зоната на изпадащите. Ница е на 9-ото място с актив от 37.

В друг двубой от този кръг посленния Гингам победи у дома Анже също с минималното 1:0 с попадение на Лука Дьо в 90-ата минута на срещата. Независимо от този успех тимът е на последното място с 18 точки.