Алексис Санчес беше изключително търсен по време на зимния трансферен прозорец на 2018 г., като Манчестър Сити изглежда водеше надпреварата за неговия подпис на един етап. Пеп Гуардиола нямаше търпение да се събере отново с южноамериканеца на "Етихад", след като преди това бе работил с него в Барселона и имаше готова сделка за размяна. Тези разговори обаче се провалиха, което накара Санчес да приеме оферта от Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо, която му позволи да облече червената фланелка на "Олд Трафорд".

"Щях да отида в Сити. Говорих с Гуардиола всеки ден, той ми честити рождения ден. Беше като баща ми. Той беше баща ми в Барселона и беше като баща ми в Сити. Говорихме, всеки ден си говорехме, пращаше ми съобщения. И всичко беше готово, имаше играч, който щеше да отиде в Арсенал. След това Арсен Венгер ми каза, че няма да си тръгвам, защото другият играч не е искал да дойде и те нямат друг. Изведнъж мобилният телефон звънна. Моуриньо ми каза: "Алексис, ето фланелката с номер 7 е на разположение за теб", сподели Санчес.

"Не беше въпрос на пари, така че всеки знае. Същото беше и с Юнайтед, и Сити. И той ми каза, че ето я седмицата за мен, играем в Шампионската лига и ще дадем всичко от себе си. Исках да си тръгна в този момент, но имах думата на Гуардиола. Тогава си казах, чилийски футболист, който играе за Манчестър Юнайтед, нещо, което никога не се е случвало. Със седмицата, която са носили Кантона, Бекъм, Роналдо и сега един чилиец го имаше, това беше мечта", добави нападателят.

"Не съжалявам, че отидох в Юнайтед. Нещата се случват с причина. Бих искал да отида в Сити, да. Досега щяхме да спечелим Шампионската лига. На финала щях да направя нещо", завърши Санчес.

Санчес се справи малко по-добре в Италия с Интер, вкарвайки 20 гола в 109 мача, но сега той е част от Марсилия, където иска да се докаже.