Масимилиано Алегри, който бе изпратен с почести от Ювентус, вече чака ново предизвикателство пред себе си. Специалистът, който изненадващо напуска торинския гранд по желание на ръководството на „старата госпожа”, бе категоричен, че не желае да си взема почивка и вече очаква оферти.

 Алегри прекара в Юве пет сезона, в които спечели пет поредни титли в Серия А.

Името му обаче веднага бе свързано с клубове като Челси, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен.

„Със сигурност не мисля, да почивам една година. Бих си взел принудителна почивка, само ако се наложи. В противен случай моят план е да намеря проект, който да ме убеди. Животът е пълен с изненади и трябва да си готов за всичко”, коментира Алегри след равенството 1:1 с Аталанта в предпоследния кръг на първенството.

„Тренирам с радост и забава, защото ако не съм доволен от състава, с който разполагам, се опитвам да променя нещата, местя играчи на нови позиции и пробвам различни неща, иначе се отегчавам”, сподели още той.

Специалистът допълни, че е бил наясно със съдбата си още след отпадането от Аякс в Шампионската лига. Ювентус похарчи 100 млн. евро, за да привлече голямата звезда на световния футбол Кристиано Роналдо, за да може клубът да атакува европейския връх. Юве обаче се провали с гръм и трясък на европейската сцена.

След мача с Аякс разговарях с президента Андреа Аниели и имахме планове да продължим. През последните шест седмици обаче, всички стигнахме до едно и също заключение. Никога не сме говорили за договори и такива неща, но осъзнах, че правилният ход е да потърся промяна, за доброто на Юве, иначе рискуваме да стигнем до септември или октомври и да срещнем тези проблеми. Разбрах за решението на Ювентус в петък сутрин, но когато напуснах срещата в четвъртък, още тогава знаех, че вече не съм треньор на отбора. Не ми беше казано, но аз знаех”, каза още Алегри.