Едногодишни усилия на ръководството на Манчестър Юнайтед може да отидат на вятъра. От около 12 месеца шефовете преговарят с агента на звездата си Давид де Хеа - Жорже Мендеш - но сега те са на път да се провалят тотално. 

Причината е, че португалският импресарио е дал знаци, че последното предложение на "червените дяволи" ще бъде отхвърлено. А то беше феноменално. Те му предлагаха по 350 хил. паунда седмична заплата, които щяха да направят испанеца най-скъупоплатения вратар в света и вторият най-скъпоплатен играч в клуба и Англия. Само Алексис Санчес взима повече - по 400 хил. паунда седмично. 

Мендеш и Де Хеа уж първоначално бяха склонили на тези условия, но сега са поискали допълнителни бонуси, твърди "Ивнинг Стандард". Причината за подобно извиване на ръцете е, че играчът е в силната позиция на факта, че договорът му с клуба изтича на 30 юни 2020 г. 

И ако реши да си тръгне като свободен агент, може да се надява и на по-добри лични условия, защото за него няма да бъде плащана трансферна сума. Според изданието, явно от Пари Сен Жермен са му предложили по-добри лични условия и спъват сделката с Юнайтед. 

В скоро време парижани ще са в търсене на качествен номер едно под рамката, тъй като Джанлуиджи Буфон смята да се откаже през 2020 г., а Алфонс Ареола не е от класата на Де Хеа. И точно затова ръководството е готово да изкуши испанеца.