Аксел Дисаси може да действа като централен халф или десен бек и бе част от отбора на Франция на Световното първенство през 2022 г., след като беше повикан като заместник на контузената звезда на Пари Сен Жермен Преснел Кимпембе. Той участва във вълнуващ финален мач с Аржентина в Катар и се надява да добави към трите си мача, които има сега, през идните години. Дисаси е наясно, че ще трябва да се състезава на най-високо ниво, за да продължи да се бори за международни повиквателни, като вече има спекулации относно евентуален трансфер през лятото на 2023 г.

"Вече благодарение на Монако успях да стигна до селекцията на Франция. Така че по този въпрос съм благодарен на клуба. За останалото ще има размисъл, който ще бъде направен. За да бъдеш повикан тук, трябва да играеш редовно в Европа и да си сред най-добрите. Това е и нашата амбиция с Монако, така че ще трябва да се класираме за Европа и тогава ще видим какво ще се случи", сподели Дисаси.

"Говорим за Шампионската лига, разбира се. Лига Европа, познавам това състезание. Но е вярно, че когато говоря за това с Упамекано или Конате... искам да го вкуся и да дам всичко от себе си да бъда там", добави бранителят.

В момента Монако е четвърти в Лига 1, с пет точки изоставане от второто място и квалификацията за Шампионската лига, докато Манчестър Юнайтед е трети във Висшата лига и е на път да се завърне в най-големия клубен европейски турнир.