Новакът във френската Лига 1 Тулуза не се даде на амбициозния тим на Ница в първи кръг от френския шампионат. Двубоят на стадиона в Тулуза завърши при резултата 1:1.

Нидерландският нападател Тайс Далинга откри резултата в 20-ата минута, когато се възползва от подаване от фланга и избяга от персоналния си пазач Данте. Минути преди това 22-годишният футболист удари и страничната греда.

Калвин Стенгс имаше шанс да изравни 10 минути след гола на Далинга, но след като излъга противник и стреля с по-слабия си десен крак топката облиза напречната греда. Голмайсторът на „орлетата“ Анди Делор опита късмета си от фал през втората част, но прати кълбото покрай десния страничен стълб на домакините.

Малко по-малко от четвърт час преди края новата звезда на Ница Аарън Рамзи възстанови равенството, засичайки подаване отдясно на Брахими, който пък от своя страна проби добре през отбраната на Тулуза. Уелсецът отбеляза само 60 секунди, след като Люсиен Фавр го пусна от скамейката. С попадението на опитния халф бе оформен и крайният резултат в срещата.