Спирането на водещите шампионати на Стария континент роди множетво въпросителни, на които още няма отговори. Една от опциите, която ще се дискутира утре на извънредната среща, организирана от УЕФА, е отделните първенства да се доиграят през юни и юли, когато трябваше да се състои Евро 2020. То обаче почти сигурно също ще бъде отложено.

Медиите в Англия намериха в това нов интересен казус. Той е свързан с тези футболисти, които са привлечени под наем до края на сезона, както и с други, чиито договори изтичат на 30 юни и те стават свободни агенти. Въпросът е дали привлечените под наем ще могат да играят, дори и да искат, ако Висшата лига продължи и юли, както и дали тези, които стават свободни агенти от 1.07. , могат да бъдат накарани да довършат кампанията.

"Сън" посочва примери с плеймейкъра на английския шампион Манчестър Сити - Давид Силва, с централния защитник на Тотнъм - Ян Вертонген, както и с привлечения под наем в Манчестър Юнайтед Одиoн Игало. Ситуацията с Дани Себайос, Вилиан, Педро Родригес, Оливие Жиру и Неманя Матич е същата. Съдбата на общо 90 състезатели остава напълно неясна при подобен сценарий.

По всяка вероятно УЕФА трябва да вземе единно решение, касаещо този тип казуси в цяла Европа.