С десет души на терена отборът на Монако сътвори зрелищен обрат срещу Олимпик Лион в мача от 24-ия кръг на Лига 1. „Хлапетата“ поведоха след попадения на Мариано Диас и Бертран Траоре, а Кейта Балде и Радамел Фалако изравниха.

Победния гол отбеляза Рони Лопес в заключителните минути на срещата, когато „монегаските“ вече бяха с човек по-малко. Численото превъзходство на Лион стана факт още в края на първата част, когато авторът на първото попадение за тима от Княжеството бе изгонен с втори жълт картон заради глупава постъпка.

Със спечелените три точки Монако събра 50 на третото място. Лион е позиция назад с 48.

Срещата започна зле за Монако, който инкасира попадение от Лион още в 12-ата минута. Мариано Диас стреля от дистанция и насочи перфектно удара си в мрежата - 1:0. Даниел Субашич се хвърли в десния ъгъл, където летеше топката, но закъсня. При опита си да избие обаче стражът се удари лошо в десния стълб на вратата, а в резултат на това не успя да продължи мача.

В 28-ата минута „хлапетата“ удвоиха преднината си. Менди напредна отляво по атаката и центрира, а Бертран Траоре засече в мрежата за 2:0.

Само няколко минути след това „монегаските“ намалиха изоставането си. Балде Кейта напредна сам, освободи се от опеката на отбраната на Лион, нахлу отдясно в пенална и с прецизен удар по земя направи 1:2.

Събитията по терена продължиха да се развиват изключително динамично и в 35-ата минута съдията отсъди дузпа в полза на Монако. Менди задържа Камил Глик в наказателното поле, а съдията прецени, че има основания да посочи бялата точка и вдигна жълт картон на играча на домакините. Радамел Фалкао си заложи топката от бялата точка, но пропиля шанса. Ударът му не бе достатъчно прецизен, а Антони Лопес изби. За съжаление на „хлапетата“ обаче, нямаше бранител, който да изчисти и избитата топка попадна отново във Фалкао, който при добавката бе безгрешен за 2:2.

Страхотна глупост направи авторът на първото попадение за Монако Кейта Балде. Само в рамките на пет минути (от 40-ата до 45-ата) той си изкара два жълти картона. Първият за разкарване на топката, а вторият за остро влизане в съперник и така остави тима си с човек по-малко.

След почивката мачът продължи да се развива двуострo, с известен домакински превес. Фалкао излезе на обещаваща позиция в 53-ата минута, но топката мина над вратата. Малко след това колумбиецът бе принудително заменен, след като се хвана за бедрото. Последваха нови силни минути за домакините, като Рони Лопес бе в основата на две чудесни атаки в 69-ата и 73-ата минути. И двата случая обаче Антони Лопес демонстрира класа и отрази.

Гостите отвърнаха в 78-ата минута, когато Мемфис Депай засече с глава, но покрай вратата.

Макар и с човек по-малко, играчите на Монако потърсиха победен гол и той дойте две минути преди края на редовното време. Стеван Йоветич комбинира добре с Рони Лопес, който навлезе в наказателното поле и матира Антони Лопес за крайното 3:2.

В следващия кръг Монако гостува на Анже, а Лион е домакин на Рен.