Треньорът на ПСЖ Томас Тухел вече мисли за дните след работата си във френския тим. Германският специалист има договор с парижани до 2021 година, но е решил какво ще прави, ако бъде предсрочно освободен от поста.

Френският спортен вестник „Екип“ съобщава, че Тухел ще си вземе едногодишен отпуск. Това вече не е нещо изненадващо в съвременни футбол, тъй като настоящият мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола си взе почивка през 2012 година, след като напусна Барселона, а след 12 месеца пое Байерн Мюнхен.

Освен това Томас Тухел също направи подобно нещо след като се раздели първо с Майн 05, а след това и с Борусия Дортмунд.

В ПСЖ германецът постоянно е под натиск, въпреки че достигна до четвъртфиналите на Шампионската лига и е лидер в Лига 1. Откакто пое поста през 2018 година, Тухел многократно бе критикуван за това, че сподели, че има трудни взаимоотношения с играчите си.

В същото време спортният директор на ПСЖ Леонардо търси усилено заместник на германеца. Твърди се, че бразилецът вече е влязъл в контакт с Масимилиано Алегри.