Точно седем кандидатури има в списъка си Пари Сен Жермен, ако в края на сезона реши да се раздели с настоящия треньор Унай Емери.

Всъщност на баска отдавна е вдигнат мерникът от катарските босове на клуба. Още след крушението 1:6 от Барселона, което изхвърли отбора от Шампионската лига през пролетта след категоричното 4:0 в първия мач за парижани.

А и е ясно, че Емери трудно се справя с капризите в съблекалнята.

Никакви титли или второстепенни домашни трофеи не биха спасили кожата на Емери в парижкия клуб. Единствено великолепно представяне в Шампионската лига и спечелването на трофея могат да го оставят на поста и за в бъдеще.

А междувременно президентът Ал-Хелаифи подготвя вариантите за заместник на Емери, в случай, че мокрият му сън – трофея в Шампионската лига, не се реализира наяве и този сезон, въпреки огромните инвестиции.

Кандидатурите са точно седем:

Диего Симеоне

Твърди се, че в ПСЖ имат особено слабост към аржентинеца и го поставят на първо място в списъка на евентуалните заместници Емери. Макар че самият Чоло или твърди, че остава в Атлетико Мадрид, или че би искал да тренира Интер.

Луис Енрике

Испанецът и ПСЖ си вървят ръка за ръка още онова унижения 6:1, когато Луис Енрике бе от печелившата страна в Барса, а французите бяха сравнени със земята. Сега обаче има контакти и е възможно Енрике да мине от другата страна на барикадата.

Жозе Моуриньо

Още една сериозна опция за нов треньор на ПСЖ. Ал-Хелаифи и португалецът поддържат много добри отношения, а Моу никога не е крил любовта си към красивата френска столица.

Антонио Конте

Времето на Антонио Конте начело на Челси изтича, очевидно е въпрос на месеци. Той също е подходяща кандидатура за ПСЖ, само че изглежда мислите му са насочени единствено към националния отбор на Италия.

Вилаш Боаш

Португалецът не е от най-изтъкнатите треньори в обръщение. Но след Русия и Китай една евентуална оферта от ПСЖ със сигурност би го върнала в Европа.

Маурисио Почетино

Аржентинецът се справя чудесно начело на Тотнъм. Независимо от факта, че „шпорите“ изпревариха Реал Мадрид в групата си в ШЛ, Ал-Хелаифи не е напълно убеден в европейския опит на специалиста.

Карло Анчелоти

Опция е пред парижани, но сякаш последната от възможните опции. Италианецът обаче има опит в ръководенето на звездни съблекални, много спокоен човек е и би бил подходящ вариант за ПСЖ.