Отборът на Пари Сен Жермен победи с 4:0 състава на Марсилия в голямото дерби на 11-тия кръг на френската Лига 1. По два гола за състава на Томас Тухел отбелязаха Мауро Икарди и Килиан Мбапе през първото полувреме на срещата.

Двубоят започна с мигновен натиск от страна на домакините. Още във втората минута Анхел Ди Мария си взаймодейства отлично с Мауро Икарди, за да може бившото крило на Реал Мадрид да излезе на добра стрелкова позиция от границата на наказателното поле на гостите. Изстрелът му в крайна сметка премина покрай вратата на Манданда. 

Само 2 минути по-късно парижани получиха нов шанс. Килиан Мбапе беше изведен зад защитата на гостите, успя да изпревари Дуе Калета-Чар и отправи слаб изстрел, който обаче мина встрани.

В 10-та минута дойде и един страхотен шанс за гостите. Валер Жермен получи хубав пас от Дмитри Пайе на границата на наказателното поле на домакините. Жермен се наласи и се опита да пласира шута си в горния десен ъгъл на Навас, но топката премина съвсем малко встрани.

Само минута по-късно ПСЖ наказа пропуска на Жермен. След поредна страхотна атака по дясното крило позволи на Анхел Ди Мария да се надиграва с десния бек на марсилци и да пласира чудесно центриране на главата на Мауро Икарди, който от втори опит преодоля Стив Манданда за 1:0.

В 19-та минута възможност се откри и пред Анхел Ди Мария.  Аржентинецът направи чудесно движение без топка зад гърба на защитата на Марсилия, за да получи добър пас от Хуан Бернат. Нападателят успя да се откъсне от пазача си, но в крайна сметка не успя да ъцели вратата на Манданда от малък ъгъл. Само 4 минути по-късно с голям пропуск се отчете и Мауро Икарди.

 

В 27-та минута все пак момчетата на Тухел стигнаха до втори гол. След изгубена топка на границата на наказателното поле на Марсилия Ди Мария върна към Верати, който не се поколеба да пусне нов извеждащ пас за Икарди, който този път не пропусна, за да удвои аванса на своя тим.

Само 5 минути резултатът стана класически. Нова топка зад гърба на защитата на Марсилия от страна на Верати намери движението на Ди Мария. Аржентинецът запази хладнокръвие и намери Мбапе на празна врата, който естествено нямаше проблем да направи резултата класически. 

В предпоследната минута на полувремето беше беше забит и четвъртия пирон в ковчега на гостите. Атаката на домакините започна от Кейлор Навас, който намери Маркиньос току пред наказателното поле на парижани. Той размени пасове с Марко Верати, като италиенцът намери Анхел Ди Мариа, който да играе с лице към вратата на гсотите. В този момент Ди Мария отлично видя пробивът без топка на Мбапе и пусна чудесен пас, който беше превърнат в чудесно четвърто попадение.

През втората част темпото на терена рязко спадна и причина за това беше, че ПСЖ реши да остави притежанието на топката на Марсилия.

Положенията и пред двете врати не бяха много, като най-добрата дойде в 71-та минута и тя падна на крака на Мбапе. Французинът можеше да оформи своя хеттрик след добро овладяване на дълъг пас и хубава двойна комбинация с Мауро Икарди. Мбапе беше изведен на стрелкова позиция малко встрани от вратата на Манданда, но той не успя да уцели с изстрела си.

Седем минути по-късно дойде и най-доброто положени за гостите през втората част. Французинът можеше да оформи своя хеттрик след добро овладяване на дълъг пас и хубава двойна комбинация с Мауро Икарди. Мбапе беше изведен на стрелкова позиция малко встрани от вратата на Манданда, но той не успя да уцели с изстрела си.

По този начин Пари Сен Жермен записаха 9-та победа от началото на сезона, което им осигурява аванс от 8 точки пред втория в класирането Нант. Марсилия, от своя страна, остава на 7-та позиция с актив от 16 пункта.