Отборът на Пари Сен Жермен победи с 2:0 тима на Лил в първи двубой от 14-тия кръг на френската Лига 1. Головете за успеха отбелязаха Мауро Икарди в 17-ата и на Анхел ди Мария в 31-ата минута. Въпреки това „песовете“ отправиха повече точни удара, но не успяха да се възползват от разсеяната, на моменти, игра на френския шампион. Голямата звезда на парижани Неймар игра за първи път от 5-ти октомври насам и остана на терена до 65-ата минута, когато бе заменен от Килиан Мбапе.

Още в третата минута Ксека имаше шанс да открие за гостите, но ударът му бе спасен от вратаря Кейлор Навас.

Резултатът бе открит в 17-ата минута. Идриса Гай получи топката отдясно на границата на наказателното поле и отправи центриране на далечната греда, където капитанът на Лил Жозе Фонте не успя да изчисти и на празна врата Мауро Икарди засече топката – 1:0.

В 31-ата минута резултатът стана 2:0. Юлиан Дракслер успя да открадне топката от играч на Лил, в близост до наказателното поле и веднага подаде надясно към Анхел ди Мария, който навлезе в наказателното поле и стреля, неоставяйки шанс на вратаря Майк Майган.

Две минути по-късно самият Гай можеше да удвои, но ударът му отблизо бе спасен от вратаря на съперника.

В 55-ата минута Неймар подаде на Дракслер в наказателното поле, който се освободи от прекия си пазач и шутира, но топката рикошира в напречната греда.

Три минути по-късно Луиз Араужо си освободи пространство за изстрел, но Навас успя да избие в ъглов удар.

В 61-ата минута Икарди предостави чудесен пас за Дракслер, който обаче отправи слаб и неточен удар.

В 76-ата минута Лоик Реми получи беше оставен сам срещу вратаря Навас след огромна грешка на парижани, но стреля право в стража на шампионите.

Шест минути след това Юсуф Язъджъ отправи добър удар, който обаче премина близо до дясната греда на Навас.

60 секунди след това отново Дракслер опита изстрел, след като преодоля съперник, но топката премина много близо до дясната греда.

В 86-ата минута Язъджъ стреля от дистанция, но без особени проблеми за Навас.

В последната минута от редовното време Анхел ди Мария предостави чудесно подаване за Единсон Кавани, който се опита елегантно да преодолее вратаря Майган, но опитът му премина над вратата.

С тази победа ПСЖ запазва лидерската си позиция с актив от 33 точки. Лил са седми с 19. В следващия кръг футболистите на Томас Тухел гостуват на набиращия сили Монако, докато „песовете“ домакинстват на Дижон.