Отборът на Пари Сен Жермен победи с разгромното 5:0 състава на Монпелие в пореден двубой от 22-рия кръг на френската Лига 1. С голове се отчетоха Лейвин Курзава, Анхел Ди Мария, Килиан Мбапе и Пабло Сарабия, като автогол за гостите си отбеляза и Даниел Конгре. Гостите завършиха срещата с двама човека по-малко след червените картони на Димитри Берто и Йорис Шотар. 

Още в 8-та минута резултатът беше открит след чудесно изпълнение на Пабло Сарабия от около 25 метра. Четирими минути преди последния съдийски сигнал за частта с попадение се отчете и Анхел Ди Мария, който разигра изящно двойно подаване с голмайстора Сарабия. 

Минути преди края на полувремето, след изпълнение на ъглов удар Даниел Конгре не се ориентира добре и прати кълбото в собствената си врата за 3:0 в пола на парижани. 

В 57-та минута Неймар изведе в коридор Килиан Мбапе, който не сбърка от малък ъгъл, за да направи резултата 4:0, преди в 65-та минута Лейвин Курзава да направи добавка от около 15 метра, за да оформи крайното 5:0. 

По този начин момчетата на Томас Тухел събраха 55 точки, на цели 13 пред втория Марсилия. Монпелие, от своя страна, останах ан 4-то място с 33 пункта след 22 мача.