Наричан от мнозина "Новият Лионел Меси", едва на 17 години звездата на италианеца Пиетро Пелегри започна да блести на футболния небосклон.

Младият тийнейджър, който все още ходи на училище, е вундеркинд за рекорди. Преди две години той дебютира за родния Дженоа, превръщайки се в най-младия дебютант в Серия "А" - на 15 години и 280 дни (заедно с легендата на Рома Амадео Амадей, дебютира на същата възраст за "вълците" през 1938г.)

През май 2017г. Пелегри вкара първия си гол за "грифоните" в първия си мач като титуляр за тима - срещу Рома в последния мач на Франческо Тоти за римляните". Това превърна нападателя в първия играч, роден през новия век (2001г.), вкарал в италианския шампионат.

През септември 2017г. се разписва на два пъти във вратата на Лацио, ставайки най-младият футболист реализирал два пъти в елита на футбола на Апенините. Това предизвика сълзите на бащата на Пиетро, който в момента е помощник-треньор и администратор в Дженоа.

Манчестър Юнайтед, Интер и Милан бяха сериозно свързвани с Пелегри през миналия сезон, но най-настоятелен бе Монако, който привлече младежа през януари 2018г. за над 17 млн. евро - вторият най-голям тренсфер на 16-годишен играч в историята.

Пелегри обаче така и не записа участие до края на сезон 2017/2018, поради травма. Първият му гол за Монако бе при загубата от Бордо в края на август, което го превърна във втория най-млад играч, вкарал в Лига 1, след Килиан Мбапе. 

По-рано през месец септември Пелегри получи и дебютната си повиквателна за националната селекция на Италия, но не записа минути срещу Полша и Португалия в турнира Лига на нациите поради травма.

Според някои специалисти във Франция Пелегри е много зрял за възрастта си. Висок е, но много умел с топка в крака. Неговият идол е Златан Ибрахимович, възхищава му се и се стреми да му подражава. 

Пиетро Пелегри изглежда като новия бляскав диамант на световния футбол. Шлифоването му предстои.