Отборът на Пари Сен Жермен разгроми състава на Анже с 4:0 в двубой от 9-тия кръг на френската Лига 1. Попаденията за домакините отбелязаха Мауро Икарди, Пабло Сарабия, Идриса Гей и Неймар. 

През целия двубой парижани напълно доминираха на терена, като отборът на Анже, който е втори във временното класиране, така и не създаде истински проблеми за отбора на Томас Тухел. В 13-та минути дойде дебютното попадение. Пабло Сарабия получи топката в ситуация 1 на 1 серщу защитник на Анже, преодоля го и заби топката в долния ляв ъгъл на вратата на Людовик Бютел. 

В 37-та минута Сарабия отново беше въвлечен в събитията. След многоходва атака испанецът центрира към точката на дузпата, с топката се размина Идриса Гей, преди арженстинската звезда Икарди да вкара за 2:0. 

В началото на втората част своя звезден миг все пак имаше и Гей. В 59-та минута Сарабия беше намерен на задната греда, овладя топката и с плътен шут уцели страничния стълб на вратата на Бютел. Топката обаче се върна в краката на испанския нападател и той намери Гей, който от 5-6 метра нямаше как да сбърка за 3:0. 

В първата минута на добавеното време за пореден път се изяви голямата звезда Неймар. След бърза контраатака Ерик Максим Чопо-Мотинх изведе бразилецът сам срещу вратаря на гостите. Неймар преодоля без проблем Бютел, след което вкара на празна врата за крайното 4:0. 

По този начин ПСЖ събра 21 точки след 9 кръга и оглавява убедително класирането. Анже, от своя страна, въпреки поражението продължава да е на 2-ро място с 16 точки.