Отборът на Олимпик Марсилия постигна победа с 2:1 над ПАОК в първи ¼-финаллен сблъсък от турнира Лига на конференциите. Жерсон откри в 13-ата, а Димитри Пайе удвои в 45-ата минута, като голът на французина бе изключително красив. Омар Ел Кадури върна едно попадение за гърците в 48-ата минута, което обаче се оказа недостатъчно.

Първото полувреме премина под диктовката на домакините, които поведоха още в 13-ата минута, когато Жерсон получи пас от Димитри Пайе пред наказателното поле, овладя топката и с удар от воле я прати във вратата за 1:0.

В 45-ата минута французите вкараха дори още по-красив гол след заучено положение от ъглов удар. Ченгис Юндер комбинира с Пайе извън наказателното поле, а французинът нанесе истинска бомба от движение по посока на вратата и не остави шансове на вратаря за 2:0.

Гостите обаче се върнаха в мача само три минути след началото на втората част. Появилият се като смяна на полувремето Омар Ел Кадури намали резултата. Той получи пас с пета от Андрия Живкович в наказателното поле и с удар под гредата отбеляза за 2:1.

Последва натиск на домакините, които опитаха да потърсят трети гол, с който да вземат по-солидна преднина, но усилията им се оказаха недостатъчни, като най-добрата им възможност дойде след едно центриране от корнер, но изстрелът на Уилиам Салиба бе спасен от вратаря.

В четвъртата минута от добавеното време марсилци останаха в намален състав, след като Жерсон си изкара втори жълт и червен картон.

По този начин Марсилия има малък аванс преди реванша на „Тумба“, който е след седмица, а гърците ще се надяват и на огромна подкрепа от своите фенове.

Иначе, извън стадиона пък в часовете преди мача локалната полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне големи групи от фенове на двата отбора, които само чакаха да се сбият. Преди схватката между двата тима фен на Марсилия и двама гърци бяха арестувани преди първия четвъртфинал между двата отбора.