Лил постигна много важен успех срещу Монпелие, побеждавайки с 3:2 при гостуването си на „Ла Мусон“. По този начин „песовете“ се изкачиха на втората позиция в Лига 1.

Головото шоу започна в 23-ата минута, когато Тимъти Уеа се озова сам срещу вратаря на домакините и хладнокръвно реализира.

Монпелие можеше да възстанови равенството в 32-ата минута, но Мик Менян се намеси решително след удар на Виторино Хилтън.

Домакините възстановиха равенството в 57-ата минута, когато Гаетан Лаборде достигна до топка в наказателното поле на гостите и с глава успя да реализира във вратата на Мик Менян.

В 68-ата минута Лил получи парвото да изпълни дузпа, а от бялата точка Нанитамо Иконе отново даде аванс на „песовете“.

Две минути по-късно домакините отново възстановиха равенството. Соломон Самбия центрира по добър начин в наказателното поле, където Анди Делор реализира великолепен гол с атрактивен ножичен удар.

Гостите притиснаха съперника си в следващите минути и в 86-ата Бурак Йълмаз овладя на границата на наказателното поле и с удар в долния ляв ъгъл оформи крайния резултат.

По този начин Лил се изкачи на втората позиция с актив от 36 точки, колкото има и първия Лион. В същото време Монпелие остана на осмата позиция с 27.