Пари Сен Жермен  постигна безмилостна победа над Монпелие с  мач 23-ия кръг на Лига 1. Парижани се наложиха с 4:0, като едно от попаденията бе дело на Единсон Кавани. По този начин нападателят записа постижение за историята, превръщайки се в най-резултатния футболист в историята на клуба със 157. С него уругваецът задмина Златан Ибрахимович във вечната разнглиста на клуба.  

Останалите голове нанизаха Анхел ди Мария и Неймар, който бе точен на два пъти – единият след дузпа, а другия след асистенция на Кавани.

Със спечелените точки ПСЖ събра 59 на върха в класирането. Монпелие е седми с 31.

Срещата започна с натиски за домакините. В 3-ата минута Юлиан Дракслер направи чуден пробив, но на ударът му мина покрай левия стълб.

В 11-ата минута ПСЖ поведе. Неймар проби отляво по атаката. Пусна към Адриен Рабио, а находчиво комбинира с Единсон Кавани. Уругваецът без да се бави много засече за 1:0.

Дузпа бе отсъдена в полза на възпитаниците на Унай Емери в 39-ата минута. Юлиан Дракслер стреля от границата на наказателното поле, Педро Мендеш застана на пътя на топката, която се отби и в ръката му. Съдията прецени, че има основания да посочи бялата точка. От 11-те метра топката си заложи Неймар. Бразилецът, който се завърна в състава след травма безкомпромисно насочи в долния десен ъгъл за 2:0.

След почивката Монпелие направи опит да се върне в мача. Самбиа се оказа на добра позиция в 67-ата минута, когато стреля, но Алфонс Ареола опази мрежата си.

Така се стигна и до 70-ата минута, когато зрителите на „Парк де Пренс“ станаха свидетели на трети гол за класическия аванс на домакините. Мюние получи по десния флаг, след това набра инерция и навлезе навътре в пеналта. Там, демонстрирайки страхотен поглед върху играта пусна към Анхел ди Мария, който опъна противниковата мрежа за трети път – 3:0.

Попадение на Неймар не бе зачетено в 75-ата минута, тъй като съдията бе видял, че бразилецът си бе повел топката с ръка преди това.  

Така или иначе възпитаниците на Емери стигнаха и до четвърти гол. Това се случи в 82-ата минута, когато Ди Мария направи страхотен пробив отдясно, пусна към Единсон Кавани, който чукна към Неймар. За бразилеца остана само да засече за 4:0.

В продължението на срещата Ди Мария намери много добре Кавани, който бе на косъм от ново попадение, но този път топката премина на сантиметри от левия стълб.