Отборът на Манчестър Юнайтед победи френския Сент Етиен в първи 1/16-финален двубой от Лига Европа. „Червените дяволи“ де наложиха с 3:0, а и трите гола за успеха бяха дело на намиращия се отлична форма Златан Ибрахимович.

Освен с победата за англичаните, двубоят ще се запомни и с това, че противопостави един срещу друг най-скъпия футболист в света Пол Погба и брат му Флорентен. Изявите на двете звезди бяха следени изкъсо от майка им, която бе заела място в ложите на стадион „Олд Трафорд“ в любопитни одежди. Тя бе облечена с фланелка в цветовете на Юнайтед и Сент Етиен, като по този начин показа подкрепа и за двамата си синове.

 

I can't share myself today 🙏🏿❤️

A post shared by Mathias Pogba (@mathiaspogbaofficial) on

Домакините не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и оправдаха първоначалните очаквания за фаворит в сблъсъка. 

Златан Ибрахимович откри головата си сметка със странен гол в 15-ата минута. Шведът се разписа от свободен удар, който сам изработи. Ибрахимович реши да стреля под стената, но топката рикошира в нея и се търкулна съвсем леко зад голлинията. В същото време обаче, вратарят на Сент Етиен бе плонжирал в срещуположния ъгъл и не успя да спаси.

Четвърт час преди края Ибра реализира почти на празна врата след асистенция на Маркъс Рашфорд. Малко преди това нов гол на шведа бе отменен заради засада.

В крайна сметка голмайсторът на „червените дяволи“ успя да оформи своя хеттрик и да предреши всичко още преди реванша след седмица. Златан оформи крайното 3:0 в 88-ата минута, когато стреля точно от дузпа.