Тимът на ПСЖ разгроми Сент-Етиен с 6:1 в среща от ¼-финалите за Купата на лигата във Франция. Над всички в срещата беше Мауро Икарди, който реализира хеттрик (2’,49’,57’), по едно попадение добавиха Неймар в 39-ата и Килиан Мбапе в 67-ата, а автогол си отбеляза вратарят Джеси Мулен в 44-ата минута. Гостите играха и с човек по-малко от 31-ата минута, когато бе изгонен  Уесли Фофана.

Резултатът бе открит още във 2-ата минута, когато Тома Мюние изведе в коридор Мауро Икарди, който прати топката във вратата за 1:0.

„Зелените“ останаха с човек по-малко в 31-ата минута, когато Уесли Фофана спъна откъсващия се Анхел Ди Мария и получи втори жълт и  съответно червен картон.

В 40-ата Ди Мария с изведе Неймар в наказателното поле, където бразилецът прехвърли вратаря Джеси Мулин за 2:0.

Резултатът стана класически минута преди края на първата част и то по доста куриозен начин. Килиан Мбапе изведе с пета Ди Мария, който центрира остро в малкото наказателно поле и се получи карамбол между двама защитници, гредата и вратаря Мулен от чиято пета топката се удари и влезе във вратата за 3:0.

През второто полувреме на терена ситуациятя не се промени, а ПСЖ продължи с головете.  

В 49-ата минута Килан Мбапе овладя подаване в наказателното поле, премина покрай вратаря и подаде за Мауро Икарди, който на празна врата покачи на 4:0.

В 57-ата минута парижани организира контраатака, при която Мбапе напредна и подаде за Икарди на празна врата, който офарми своя хеттрик за 5:0.

Сред реализаторите се записа и Мбапе в 67-ата минута. Икарди получи дълъг пас, овладя топката и подаде на Мбапе, който направи 6:0.

Гостите все пак записаха почетно попадение в 71-ата минута. Сент Етиен получи дузпа за нарушение на Ди Мария срещу Едмисон Корея. Йоан Кабай застана зад топката, но изстрелът му бе спасен от вратаря Серхио Рико. 33-годишният французин успя обаче да довкара избитата топка с глава, за да оформи крайното 6:1.

В 82-ата минута Единсон Кавани успя да вкара топката във вратата на гостите за седми път, но голът бе отменен заради засада.

Последният ½-финалист пък се казва Лил, който надигра Амиен с 2:0. Головете отбелязаха Луис Араухо в 50-ата и Виктор Осимен в 58-ата минута. Гостите пък играха с човек по-малко от 38-ата минута, след като Бонгани Зунгу бе изгонен.