Когато дойде поредната пауза заради националните тимове, феновете знаят: Отборите с проблеми имат две седмици, за да сменят треньорите си и да се опитат да започнат похода си отново.

В момента се намираме в такава пауза, а в Топ 5 първенствата на Стария континент закъсали грандове с треньори на дузпата - дал Господ.

В Испания куриозно и двата супергранда Реал и Барселона не вървят добре едновременно и лидер в първенството там е Севиля. "Клатят се краката", както на наставника на "Белия балет" Жулен Лопетеги, така и на неговия колега в Барса Ернесто Валверде.

В Англия - Жозе Моуриньо се удържа на поста с мъка, къде заради огромната неустойка, която от Манчестър Юнайтед ще трябва да му изплатят, къде заради по-консервативните традиции на Острова - там треньори по-трудно се уволняват.

В Германия пък доминантът Байерн от сумата ти време не е бил на шестата позиция, която заема сега. Това не вещае нищо добро за треньора Нико Ковач.

Във Франция Монако беше шампион по-миналия сезон, а сега крета под чертата в класирането. Съответно треньорът на монегаските Леонардо Жардим също е неспокоен.

От големите първенства в Европа единствено Италия избягва от подобна ситуация при грандовете.

Нека си припомним чрез нашата галерия каква е ситуацията на другите места.