Финалната лятна проверка на Челси преди началото на сезон 2018/2019 във Висшата лига на Англия приключи при нулево реми. „Сините” и Олимпик Лион не успяха да си вкарат гол в течение на 90 минути, затова прибегнаха до изпълнение на дузпи. Там блесна новият страж на лондончани Роб Грийн, който отрази изпълнението на Папе Шейх Диоп.

Срещата беляза завръщането на терена за голямата звезда Еден Азар, който се появи в средата на втората част за сметка на извелия отбора с капитанската лента Уилиан.

Първото полувреме стартира с множество положения пред двете врати. Мариано Диас можеше да открие за гостите още в 5-ата минута, когато се пребори за високата топка след центриране от корнер, ала стреля над гредата. Две по-късно Ферланд Менди шутира опасно и неточно от границата на наказателното поле.

За първи път стражът на Лион Антони Лопес бе тестван в 24-ата минута, когато трябваше да отрази далечен шут на Дани Дринкуотър. В следващия отрязък от срещата много се активизира една от звездите на французите – Мемфис Депай. В 26-ата бившият играч на Манчестър Юнайтед принуди вратарят Марчин Булка да избива с отчаян плонж. Шест по-късно Лукас Тосарт имаше шанс да нанесе воле от чиста позиция, но изпълнението му отлетя встрани.

В 34-ата Мемфис по чудесен начин изведе Хусем Ауар съвсем сам срещу вратаря. Напрежението си каза думата и младата надежда на френския футбол шутира покрай целта.

Чак в последната минута от първата част Лопес трябваше да показва класа, когато по удивителен начин парира пряк свободен удар на Уилиан. Ако не беше тази намеса, то бразилската звезда на „сините” със сигурност щеше да отбележи.

След паузата първият голям шанс се откри през Мемфис Депай. Холандецът си поведе топката обещаващо в наказателното поле, ала Булка внимаваше и навреме излезе, за да ликвидира опасността.

В 78-ата Рос Баркли от Челси видя как бранител в сетния миг изби негов много добре насочен шут. Четири минути преди края на редовното време Лион можеше да отмъкне победата, ако Марсело бе успял да преодолее влезлият за последните минути вратар Роб Грийн.

Проверката бе последна за Олимпик Лион, който в неделя открива сезона си в Лига 1 с домакинство срещу Амиен.

Така се прибягна до изстрелите от бялата точка. Първите четири изпълнители за всеки от тимовете бяха безупречни. Тогава дойде редът на Диоп, който определено можеше да нанесе по-прецизен изстрел, но и реакцията на Грийн си я биваше. Точката на спора сложи Еден Азар с точен шут покрай Лопес.