Бившият френски национал Бруно Шейру бе назначен за главен скаут на Лион. Бившият халф на Ливърпул ще се събере отново с Жерар Улие, който го привлече при "червените" в началото на века, а сега заема позицията на съветник на елитния френски клуб. На важен ръководен пост в тима е и легендата на "хлапетата" Жуниньо, който е спортен директор на клуба.

Досега 42-годишния Шейру изпълняваше ролята на спортен директор на женския отбор на ПСЖ. "Неговите скаутски мрежи са свързани с неговия опит на футболист от националния отбор и директор на женския отбор на ПСЖ. Жуниньо ще определи точния характер на тяхното сътрудничество", заяви президентът на Лион Жан-Мишел Олас.

Отборът на Лион все още е в Шампионската лига през този сезон, но няма да играе в Европа през следващата кампания, след като заемаше седмо място в Лига 1 преди прекъсването на сезона през март заради пандемията от COVID-19, а в последствие Френската футболна федерация прекрати окончателно сезона и обяви временното класиране за крайно. /БГНЕС