Португалският специалист Андре Вияш-Боаш заяви пред ръководството на Марсилия, че няма да продължи да бъде треньор на тима след края на сезона. Причината за напускането на младия наставник е напускането на спортният директор Андони Субисарета в четвъртък.

Във френските медии веднага се появиха три имена, които са основните претенденти за поста в Марсилия – Леонардо Жардим, Кристоф Галтие и Маурисио Почетино. Но информациите сочат, че основният фаворит за нов треньор на френския гранд е Габриел Хайнце.

Според Fox Sport, аржентинецът е най-харесваният измежду четиримата от феновете на Марсилия, заради връзката си с тях по време на футболната му кариера, когато носеше екипа на Олимпик. През миналото лято Габриел Хайнце бе много близо да поеме поста, но бившият играч на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид все още имаше действащ договор с аржентинския Велес Сарсфийлд и Андони Субисарета се насочи към Андре Вияш-Боаш.

Габриел Хайнце спечели Лига 1 през 2010 година като играч на Марсилия и сега той ще бъде надеждата на собственика на клуба Франк МакКърт да успокои ситуацията след интензивната последна седмица. За момента напускането на Андре Вияш-Боаш не е официализирано, но се очаква това да се случи в следващите часове.