Испанският нападател Фернандо Мориентес подписа за две години с Олимпик Марсилия. Ветеранът отново ще работи под ръководството на Дидие Дешан, с когото бяха заедно и в Монако. В този период отборът от княжеството достигна финал в Шампионската лига, и сега Дешан се надява успехите да се повторят и в Марсилия.

„Фернандо все още има свежест и глад за успехи, които го държат на върха,” заяви Дешан пред медиите при представянето на друго ново попълнение – Фабрис Абриел.

„Ние не можехме да си позволим нападател, който да струва 15 милиона евро. С това не казвам, че Мориентес е вторият ни избор. Аз го познавам добре. Но той не може да изиграе по 90 минути в 40 мача. Трябва да го подготвим отлично,” обясни детайлно старши треньорът.

Дешан категорично отрече твърдението, че на 33 години, най-добрите дни на Мориентес са зад гърба му. „Знам, че във Франция често се говори така за футболистите над 30. Но Фернандо не е изчерпан, само вижте Индзаги или Дел Пиеро например, които са на 36 и 35,” каза наставникът.