Новото попълнение на Олимпик Марсилия Фернандо Мориентес обяви, че е готов да се бори с всички сили, за да си извоюва титулярно място във френския състав. „Вътре в себе си не мисля, че съм тук, за да съм резерва. Искам да помогна на отбора, когато има нужда от мен,” коментира испанецът пред „Франс Футбол”.

„Ако смятам, че съм във форма, искам да играя. Ако мисля, че не съм, ще говоря с треньора и ще му кажа, че не съм готов,” обясни Мориентес.

Той обаче не чувства, че трябва да се доказва тепърва. „Ако някой не ме познава, просто трябва да види кариерата ми. Историята ми е написана. Ако трябва да доказвам нещо на някого, то е само на себе си.”

Новият клуб е помогнал на Мориентес да си върне и мотивацията. „Можех да премина в друг отбор, за повече пари, но не това ме мотивира. Когато Дидие Дешан ми се обади, нямах съмнения, и приех офертата му веднага, защото обаждането му ме накара отново да се мотивирам,” завърши испанският голмайстор.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.