Ница продължи лошата серия от мачове без победа и тя се увеличи на три. Втори от тях е загуба, след като "орлетата" паднаха в гостуването си на Монпелие с 0:2. 

Попаденията в този мач бяха дело на Стефан Сесеньон и Исаак Мбенза, като те паднаха след почивката. Така пък на свой ред домакините записаха четвърти мач поред без поражение и продължават да се катерят в класирането. 

Първата част на този мач предложи доста скука и в крайна сметка всичко се реши след подновяването на играта. Норди Мукиеле намери добре Стефан Сесеньон в половината на Ница и той с мощен шут от далечна дистанция прониза мрежата за 1:0. Това се случи в 55-та минута. 

Всичко беше решено малко повече от четвърт час преди края. В 74-та минута Соломон Самбия, който се беше появил на терена само моменти преди това на мястото на Сесеньон, подаде добре към Исаак Мбенза и той с хубав изстрел преодоля стража на тима от Лазурния бряг за втори път. 

В крайна сметка трите точки бяха за домакините от Монпелие и те вече имат 12 в актива си, като осем от тях дойдоха в последните четири мача. Ница остава с 10 пункта и е само на четири от зоната на изпадащите, вместо да се бори за евротурнирите.