Отборът на Монпелие стигна до дебютна победа във френския шампионат, след като обърна Сошо за 2:1 в третия кръг на Лига 1. С голове в добавеното време на всяко от полувремената шампионите за 2011 година, успяха да обърнат развоя на мача, който не тръгна особено успешно за тях.

Гостите бяха уплътнили добре половината си през първата част и почти не допуснаха опасности пред вратата на Симон Пуплен. В същото време те успяваха да организират добри контраатаки, които макар и не много чести, изправяха домакинските привърженици на нокти. Именно при една от тях в 43-ата минута Седрик Канте намери с хубаво дълго подаване Рой Конту, а последният изигра идеално ситуацията и даде аванс на тима си.

Монпелие обаче отговори почти веднага и в първата минута от добавеното време централният защитник Виторин Хилтон върна отбора си в мача.

След паузата домакините отново бяха по-активни и търсеха гола по-настойчиво, но мачът вървеше към равенство. В 74-ата минута обаче Канте бе изгонен с директен червен картон заради груба проява и Сошо трябваше да продължи да се брани с 10 души. В четвъртата минута на добавеното време обаче защитата им се пропука и позволи на Тиене да донесе успеха за Монпелие.

Той изкачи отбора на Жан Фернандес до 7-ото място с 4 точки, докато Сошо се озова в зоната на изпадащите на предпоследната 19-а позиция само с точка в актива си.

Още резултати от Лига 1:

Валансиен – Марсилия 0:1

Бордо – Бастия 1:0

Евиан – Рен 1:2

Гингам – Лориен 2:0

от вчера: Монако – Тулуза 0:0