Монако и Монпелие не се победиха на „Луи II”, завършвайки при резултат 1:1. Това не позволи на „монегаските“ да се приближат до тройката, а в същото време затвърди добрата форма на гостите от началото на сезона.

Монпелие остана в намален състав още в 19-ата минута, когато Тежи Савание получи директен червен картон за грубо влизане в тялото на Флорентино Луис.

Кошмарът за гостите щеше да бъде още по-голям в 25-ата минута, когато Висам Бен Йедер реализира попадение във вратата на Йонас Омлин, но след преглеждане на ситуацията с ВАР, главният съдия Хаким Бен Ел Хадж отмени попадението.

До края на първата част възпитаниците на Нико Ковач доминираха в притежанието на топката, но до опасности пред вратата на гостите не се стигна.

В началото на второто полувреме, противно на всякаква логика, Монпелие откри резултата. Стефи Мавидиди се измъкна зад съперниците си и изстреля плътен удар в долния ляв ъгъл, който се озова в мрежата зад Бенжамен Лекомт.

Монако упражни масиран натиск в следващите минути и в 69-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана капитанът Висам Бен Йедер и с изстрел в горния ляв ъгъл възстанови равенството.

В 76-ата минута Стефан Йоветич можеше да направи пълен обрат, но изстрелът му в долния ляв ъгъл бе отразен от Йонас Омлин.

До края на двубоя Монпелие заслужи похвалите за борбения дух, който показа и не допусна да се стигне до ново попадение. По този начин след изиграването на седмия кръг в Лига 1 – Монако заема седмата позиция с актив от 11 точки, а Монпелие е шести, но с по-добра голова разлика.

В останалите двубои, които се играха от 16:00 часа българско време, Анже и Метц също не излъчиха победител, завършвайки при резултат 1:1, а Нант се наложи над Брест с 3:1.

По-рано днес Лион спечели гостуването си на Страсбург с 3:2.

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ДЕНЯ:

СТРАСБУРГ – ЛИОН 2:3

АНЖЕ – МЕТЦ 1:1

НАНТ – БРЕСТ 3:1