С гол на Андре-Пиер Жиняк в 93-ата минута Олимпик Марсилия постигна изключително ценна победа над шампиона Монпелие с 3:2 в среща от 21-ия кръг в Лига 1. По този начин „финикийците“ остават в борбата за челните три места и поне временно изпревариха Пари Сен Жермен, който утре има тежко гостуване на Бордо.

Зрителите на „Стад Велодром“ станаха свидетели на два обрата, след които триумфираха техните любимци. Момчетата на Ели Боп тръгнаха уверено в двубоя и след 14 минути игра Джоуи Бартън асистира на Андре Аю, който откри.

В ответната атака обаче Емануел Ерера оползотвори ниско подаване на Джон Утака и възстанови равенството.

То се запази до 56-ата, когато гостите стигнаха до нов гол. Този път Джон Утака стреля точно покрай Стийв Манданда и смълча трибуните.

В 79-ата обаче те изригнаха отново, когато другият Аю в Олимпик – Джордан, овладя подаване на брат си и с хубав удар направи 2:2.

Инфарктният завършек дойде в 93-ата минута, когато крайният защитник на Монпелие Даниел Конгре реши да играе ефектно с пета пред собственото си наказателно поле, но подари топката на Жиняк. Таранът бързо се ориентира и стреля в долния десен ъгъл извън обсега на вратаря Жофри Журдре.

Така Марсилия събра 41 точки и излезе на второ място, на точка зад лидера Олимпик Лион, който вчера се издъни с 0:0 срещу Евиан Тонон Гаяр. ПСЖ пък е трети с 39 точки.

В по-ранния мач от днес Сошо победи Реймс с 1:0.

В по-късните срещи от кръга Лориен би с 3:2 като домакин Троа, а Тулуза се наложи вкъщи с 2:1 над Нанси, докато Сен Етиен спечели с 1:0 като гост на Брест. Аячо и Валенсиен пък направиха равенство 1:1.