Монако записа трета поредна загуба във френското първенство, след като отстъпи с 1:2 при домакинството на Рен от деветия кръг на Лига 1. Това е трета поредна загуба за тима от Княжеството в местния шампионат.

Рен организира добра атака в 8-та минута, когато Амари Траоре комбинира с Бенжамен Андре, който стреля, но неточно в аут.

Рен поведе в 14-та минута, когато Хатем Бен Арфа центрира от корнер в наказателното поле на Монако, където Дамиен Да Силва засече топката с глава и я вкара във вратата на Субашич.

Рен направи много сериозен пропуск в 40-та минута. Ромен дел Кастийо пусна много добър пас към Исмаил Сар, който стреля, но неточно.

Монако остана с човек по-малко на терена, след като Андреа Раджи бе изгонен с директен червен картон в 45-та минута за удар в лицето на Клеман Грение.

Монако все пак успя да изравни резултата в 49-та минута, когато Александър Головин подаде към Радамел Фалкао, който напредна и с много премерен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Диало.

Даниел Субашич демонстрира чудесния си рефлекс в 62-та минута, когато отрази опасен удар от фаул на Клеман Грение.

Субашич отново трябваше да се намесва в 69-та минута, когато спаси удар на Хатем Бен Арфа.

Рен успя да си върне предимството в мача в 77-та минута. Нианг подаде към Хатем Бен Арфа, който с удар от дистанция вкара топката във вратата на неубедителния Субашич.

Монако можеше да изравни отново резултата, но Стеван Йоветич направи много сериозен пропуск в 81-та минута.

Рен е единайсти в класирането с 11 точки, докато Монако е осемнайсти с 8 точки.