Лидерът във френското футболно първенство Лил допусна изненадваща загуба с 0:1 като гост на намиращия се преди този мач в зоната на изпадащите Монако.

Още в 12-ата минута кошмарна грешка на защитника Адил Рами позволи на Парк Чу-Йънг да открие резултата в полза на монегаските.

Гостите опитаха да стигнат до изравняване, но националът на Кот д’Ивоар - Жервиньо, получи червен картон заради блъскане срещу Адриано при спряна игра. Това бе първо изгонване от игра за футболист на Лил през този сезон.

Въпреки поражението, песовете продължават да заемат първото място в Лига 1 с актив от 58 точки след 30 изиграни мача. Монако се изкачи от 18 на 15 позиция и вече има 35 точки.

Намиращият се на трето място отбор на Рен загуби с 0:2 при гостуването си на Брест. В 28-ата минута Нолан Рош изведе домакините напред в резултата с точен удар от 35 метра, а Бруно Грож оформи крайното 2:0 с удар отблизо 10 минути след началото на второто полувреме.

В друга среща от кръга Пари Сен Жермен спечели с 2:1 като гост на Каен и запази шансове да се класира в европейските клубни турнири догодина. Столичани поведоха в 13-ата минута, когато Кристоф Жале се разписа след центриране на Нене. Полузащитникът Клеман Шантом вкара втория гол за ПСЖ с мощен удар извън наказателното поле в 70-ата минута. Почетното попадение за Каен бе дело на Роман Хамума в добавеното време. Пари Сен Жермен се намира на пето място във временното класиране с актив от 49 точки, докато Каен е на незавидната 17 позиция с 35 точки.