Отборът на Монако победи Монпелие с минималното 1:0 в първа среща от 25-тия кръг на френската Лига 1. Единственото попадение отбеляза Ислам Слимани в 52-ата минута на мача.

Първата интересна ситуация дойде в шестата минута, когато Флоран Моле успя да стреля по тревата от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините Бенжамен Лекомт внимаваше и спаси.

В 27-ата минута Ислам Слимани пропиля страхотна възможност за Монако, след като се забави с изстрела от добра позиция и защитник на гостите успя да блокира.

В 33-ата минута Тежи Савание засече с глава едно центриране, но от точката за дузпа прати топката над напречната греда.

Пет минути след това Стеван Йоветич направи страхотен индивидуален рейд, след като преодоля няколко играчи на съперника и шутира от границата на наказателното поле, но покрай дясната греда.

Малко след това Уисам Бен Йедер не успя да уцели топката по най-добрия начин и изстрелът му премина встрани от вратата.

Седем минути след началото на второто полувреме „монегаските“ успяха да стигнат до попадение. Александър Головин центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Ислам Слимани надскочи 42-годишния капитан на гостите Виторино Хилтън и с глава алжирецът забоде топката във вратата на Монпелие.

В 61-ата минута Стеван Йоветич стреля далеч в аут от добра позиция. Минута по-късно и Тиемуе Бакайоко стреля доста неточно.

Двайсетина минути преди края на редовното време Тиемуе Бакайоко стреля от средно разстояние, но топката разтресе напречната греда. До края на срещата не се случи нищо по-интересно и закономерно домакините се поздравиха с трите точки.

По този начин Монако събира актив от 38 точки и се намества на петата позиция, като изпреварва именно днешния си съперник, който е с точка по-малко. В следващия кръг „монегаските“ гостуват на Дижон, докато Монпелие ще пътува за Анже.