Монако представи официално Леонардо Жардим за свой старши треньор. Португалецът подписа договор за две години с френския тим, където играе и родната футболна звезда Димитър Бербатов.

Контрактът на Жардим след срока 2014-16 може да бъде продължен с още една година, по взаимна договорка.

Жардим ще започне да изпълнява новите си функции от 30 юни.

"Много съм щастлив, че ще работя в клуб като Монако. Мислих много, преди да приема, и смятам, че заедно ще свършим отлична работа. Монако разполага с много класни футболисти, има и много талантливи млади играчи. Ще направя всичко възможно, за да вървим напред. Първото е да науча френски - с това вече съм се заел. Взимам уроци от няколко дни, въпрос на уважение е," заяви Жардим.

"Това е треньор, постигал отлични резултати навсякъде, където е работил. Мотивиран за работа, и част от новото поколение треньори. Динамика, амбиции, има всичко, което искаме ние. Той отговаря точно на търсения от нас профил. Мисля, че скоро всички ще се убедят, че Леонардо Жардим е човекът, който ни е нужен, за да изпълним проекта си. Очакваме с нетърпение да започнем съвместната си работа," от своя страна добави при представянето вицепрезидентът на Монако Вадим Василиев.