Монако ще получи 25% от евентуален трансфер на Яник Ферейра-Караско от Атлетико Мадрид в Барселона, разкрива „Football Leaks“. Според последните информации, белгийският футболист попада в полезрението на старши треньора на каталунците Луис Енрике за следващия сезон.

„Football Leaks“ разкрива, че Атлетико Мадрид ще плати 17 258 855 милиона евро за Караско на клуба от Княжеството. Сумата ще бъде преведена на две транзакции. Испанският клуб вече е внесъл първата на стойност 9 644 670 милиона евро, а втората трябва да бъде осъществена най-късно до началото на юли и тя ше бъде в рамките на 7 614 215 милиона евро.

Освен това в договора между Монако и Атлетико Мадрид е записана клауза, че клубът от Княжеството ще получи 25,38% от евентуален трансфер на Караско. Също така е записано, че минимумът, който „монегаските“ ще получат от евентуален трансфер на белгийския футболист е 5 076 150 милиона евро. Независимо дали трансферът на Караско ще бъде на стойност 10 милиона евро или 20 милиона евро, Монако ще получи тази минимална фиксирана сума.