Монако продължава да криволичи в първенството на Франция. Въпреки идването на новия наставник в лицето на Тиери Анри, "монегаските" така и не могат да намерят пътя към успеха, но поне прекратиха серията си от поражения. 

В домакинството на скромния Дижон, тимът от Княжеството стигна само до 2:2. И това е резултат, който определено устройва тима от "Луи Втори", защото малко преди последния съдийски сигнал изоставаше в резултата. 

А мачът започна добре за Монако. В 29-та минута Бенямин Хенрихс получи добро подаване от Антонио Барека на чиста позиция и не сбърка, за да открие резултата. Но за нещастие на тима му този аванс не се задържа дълго. 

Само четири минути след това Микаел Алфонс изравни след пореден подарък на защитата на "монегаските". При един пас на Флоран Балмон той се измъкна зад тромавия Камил Глик и с удар между краката на вратаря направи 1:1. 

При този резултат дойде и почивката. А малко след нея дойде и моментът, който обля като с леден душ публиката на домакините. Валентен Розие преодоля защитата на Монако и намери Мехди Абеид, който с мощен шут от границата на наказателното поле направи 2:1 за Дижон. 

"Монегаските" тръгнаха да търсят обрата и в крайна сметка стигнаха поне до частичен такъв. В 78-та минута Адама Траоре със страхотно подаване намери Камил Глик и полякът се реваншира за подаръците си в защита, изравнявайки за 2:2. 

При този резултат приключи и мачът, а развръзката от него не облагодетелства особено тима от Княжеството. Той събра скромните 7 точки, които му отреждат едва предпоследното място, колкото има и последният Гингам. Дижон пък е с 11 точки и диша малко по-спокойно. 

Резултатите от съботните мачове във Франция: 

Анже - Лион 1:2

Амиен - Нант 1:2

Гингам - Страсбург 1:1

Лил - Каен 1:0

Монако - Дижон 2:2

Тулуза - Монпелие 0:3