Манчестър Юнайтед тепърва ще умува дали иска да задържи колумбийския национал Фалкао, обяви вицепрезидентът на Монако Вадим Василиев.

Фалкао премина под наем в Манчестър Юнайтед, с опция да подпише перманентен договор в края на настоящия сезон. "Червените дяволи" обаче трябва да се бръкнат с още 55 милиона евро, ако искат да го задържат.

"Видях се с борда на директорите на Манчестър Юнайтед в неделя, и те все още не са решили дали да се възползват от клаузата в договора на Фалкао. Не прави най-силния си сезон, но те все още не са се отказали напълно," заяви Василиев пред френски всекидневник.

"Не водим преговори с други клубове за Фалкао в момента, и няма да го правим, дори да има заинтересувани клубове. Първо Ман Юн трябва да вземе своето решение," добави босът.

"Той имаше своите проблеми в Монако, с треньора, имаше други неразбирателства, и бе тежко контузен, и пропусна Световното първенство. В края на август, дойде да ни каже, че иска да играе на високо ниво," обясни Вадим Василиев причината Фалкао да напусне Монако.