Монако победи с 2:1 Олимпик Марсилия като гост в дербито на осмия кръг на френската Лига 1. Успехът позволи на тима от княжеството да изпревари своя пряк съперник за челни позиции, и вече е четвърти, докато Марсилия остана на пето място. Във временното класиране води Лион с 20 точки, следван от Бордо с 19 и Монпелие със 17.

Нене и Парк се разписаха още през първото полувреме за доминиращия отбор на Монако, съответно в 20-та и 41-та минути. Така гостите спокойно поддържаха темпото на двубоя, като през втората част повече се стараеха да не допуснат гол във вратата си. До един все пак достигна Мамаду Нианг в 85-та минута, но вече бе твърде късно за обрат от страна на Марсилия.

По-рано днес Тулуза загуби с 0:1 у дома срещу Лориен. Преди мача се състоя официална церемония в памет на привърженика на домакините Брис Татон, който почина във вторник в болница в сръбската столица Белград.

През почти целия мач двата отбора не успяха да създадат чисто голово положение, но в 88-та минута Оливие Монтерубио вкара за крайното 1:0 в полза на Лориен. Попадението падна от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Етиен Дидо в наказателното поле на Тулуза.

В друг мач от кръга Пиер-Ален Фро вкара два гола за Лил при победата с 3:2 над новаците от Булон.