Отборът на Монако излезе на първо място във временното класиране на френската Първа лига след победа като гост над Лил. „Монегаските” стигнаха до победата след попадение на Фредерик Пикион в 35-та минута. Домакините пък завършиха двубоя с 10 души след като Обраняк бе изгонен в самия край на първата част.

Тимът на Емил Гъргоров – Страсбург загуби като гост на Сент Етиен с 0:2. Бившият капитан бе в групата за мача, но не бе пуснат в игра от треньора си Жан Марк Фурлан. В 35-та минута елзаският тим остана с човек по-малко на терена, след като капитанът на гостите Гийом Лакур получи директен червен картон. Три минути по-късно Илан откри за домакините, а в 69-та минута Абдесадки си отбеляза автогол оформяйки крайното 2:0 за бившия тим на Георги Димитров-Джеки.

В същото време един от традиционните отбори във френския елит – Оксер затъва все по-надолу. След днешната загуба като домакин от Рен с 0:2 славният тим е едва на 17-то място в класирането само с 3 точки. Мбия в 7-та и Бриан в 33-та минути донесоха трите точки на тима от Бретан.

Бордо излезе на четвърто място в подреждането побеждавайки като гост Мец с 1:0. Диара в 64-та минута вкара единствения гол в мача, който осигури ценния успех за Бордо.

Доскорошният лидер във временното класиране Льо Ман пък падна у дома от Пари Сен Жермен с 0:2. Головете за столичани вкараха Арман в 36-та и Диане в 52-та минута.

Лион победи като гост Сошо с 2:1 и сложи край на лошата си серия от началото на първенството. Карим бензема откри за шампионите в 20-та минута, но 2 по-късно словенецът Валтер Бирса изравни. С гол на Матио Бодмер възпитаниците на Ален Перен стигнаха до успеха и вече са 9-ти с 9 точки.

Монако, Нанси и Валансиен са на върха в класирането с по 13 точки след шест изиграни мача. На дъното са отборите на Оксер с 3 точки, Ланс и Сошо с по 2 и Мец само с 1 точка.