Димитър Бербатов се появи като резерва за своя Монако при класическия успех на „монегаските“ с 3:0 като гост над Ланс в среща от 34-ия кръг на Лига 1. Българинът не можа да допринесе с нещо повече за успеха, който бе изкован от неговите съотборници малко преди влизането му на терена.

По-важното за Леонардо Жардим бе, че победата над последния в пореждането изстреля тима му на третото място в шампионата само на 3 точки зад втория Олимпик Лион. Ако задържат тази позиция до края, Бербатов и компания ще участват в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига през идната кампания.

Четвъртфиналистът в тазгодишното издание на турнира на големите нанесе решителен удар в края на първата част, когато реализира две попадения в рамките на 8 минути. Първо в 36-ата минута Яник Ферейра-Караско направи малко щастлив самостоятелен рейд през центъра на защитата, а рикошет на топката в тялото на бранител му позволи да излезе сам срещу вратаря. Последва изстрел под гредата за 1:0.

Малко по-късно, в 44-ата, белгиецът блесна с чудесна асистенция за Антони Марсиал, който получи огромно пространство, напредна по диагонала и с шут по тревата увеличи преднината на тима си.

Именно младият французин бе в основата на и на третия гол, който падна в 72-ата минута. Той проби отляво по аутлинията и опита ниско подаване във вратарското поле. Там играчите на Ланс действаха безобразно и Бернардо Силва чукна отскочилата топка в мрежата.

Четири минути по-късно и Димитър Бербатов се появи на терена, като влезе на мястото именно на Марсиал.

Победата бе втора за „монегаските“ в последните им три шампионатни срещи и активът им достигна 65 пункта. Това им дава преднина от 5 точки пред четвъртия Сент Етиен 4 кръга преди края на първенството.