Без Димитър Бербатов в състава, отборът на Монако постигна трудна победа с 2:1 срещу Валенсиен в мач от 37-ия кръг на Лига 1.

Българинът по все още неизвестна причина остана извън групата на своя тим за двубоя, а телевизионните камери показаха, че наблюдава мача на живо от трибуните.

Срещата бе без значение и за двата отбора, тъй като Монако си гарантира второто място, а Валенсиен вече няма шансове да се спаси.

Валер Жермен откри за монегаските в 40-ата минута, а Думбия изравни в 71-ата. Дирар обаче донесе успеха за Монако 3 минути преди края.

В същото време битката за оцеляване съвсем се заплете. Сигурни изпадащи са Валенсиен и Аячо, но шанс за третото място в Лига 2 имат доста отбори. Главните „претенденти“ за него Сошо и Евиан постигнаха победи, съответно с 2:1 над Рен и с 2:0 над Ница, което допълнително повиши интригата. Преди последния кръг, застрашени от изпадане са цели 5 отбора – Монпелие, Гингам, Ница, Евиан и Сошо, които са само в рамките на 2 точки.

Интригата остана и в борбата за последното място в евротурнирите. За него главен фаворит е Олимпик Лион, който обаче загуби с 0:1 от Лориен. Конкурентите от Марсилия обаче не се възползваха напълно като завършиха само 1:1 в гостуването си на Бордо и така се доближиха на точка зад Лион.

Шампионите от Пари Сен Жермен постигнаха нова победа – с 3:1 като гост на Лил след попадения на Маркиньос, Лукас и Матуиди.

Всички резултати от кръга:

Аячо – Реймс 2:1

Бордо – Марсилия 1:1

Евиан – Ница 2:0

Гингам – Тулуза 2:0

Лил – Пари Сен Жермен 1:3

Лион – Лориен 0:1

Монпелие – Бастия 0:2

Нант – Сент Етиен 1:3

Рен – Сошо 1:2

Валенсиен – Монако 1:2