Футболен клуб от Франция, който се състои от гейове, изпрати жалба в местната футболна лига, след като тим от мюсюлмани отказа да играе срещу тях заради принципите си.

Пари Фут Гей (PFG) от парижко предградие трябваше да играе с отбора от Кретей - Бебел, който се състои най-вече от мюсюлмани, но вечерта преди двубоя от Бебел отказали да се появят на терена. От PFG обявиха, че са получили и-мейл от Бебел, в който се казва, че те не могат да играят мача, тъй като е „против техните принципи”.

Електронното писмо гласи: „Съжаляваме, но в името на нашия тим и заради принципите си, които практикуват мюсюлманите, ние не можем да играем срещу вас. Нашите убеждения са по-силни от един футболен мач. Съжаляваме, че ви информираме толкова късно”.

От PFG смятат, че решението е „хомофобско” и заплашиха с повдигане на обвинения, ако „Бебел продължат да се държат по този начин”. Паскал Брете, който е съосновател и президент на „гей-клуба” допълни, че техния тим е съставен от всякакви раси и приема в редиците си и хетеросексуални хора. Член на тима от Кретей, който не се представи, заяви в радио-интервю, че тима му няма да играе в никакъв случай срещу гейовете. Той заяви: „Ние съжаляваме, че някой се чувства обиден! Ние обаче сме мюсюлмани и имаме право да решим да не играем срещу тях, тъй като не сме съгласни с тяхната философия”.