Отборът на Метц спря победната серия на Олимпик Марсилия, след като двата отбора направиха 1:1 помежду си в среща от 18-тия кръг на френската Лига 1. Опа Нгует откри за домакините в 40-ата минута. В 52-ата Хабиб Диало пропусна дузпа за Метц, а точката за марсилци донесе Неманя Радонич в 70-ата минута.

В осмата минута Буна Сар имаше шанс да открие за гостите, но защитник на Метц успя да блокира удара му в наказателното поле.

В 25-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, но главният съдия подмина ситуацията.

Шест минути след това вратарят на Олимпик Стив Манданда се контузи и се наложи да бъде заменен от резервния страж Йоан Пеле.

В 35-ата минута Морган Сансон стреля в наказателното поле след едно центриране, но вратарят Александър Укиджа изби в ъглов удар.

Пет минути преди края на първата част домакините откриха. Адама Траоре подаде на десния фланг за Фабиан Сантонз, който центрира в малкото наказателно поле и Опа Нгует засече във вратата за 1:0.

В 50-ата минута Хироки Сакай препъна в наказателното поле голмайсторът Нгует и съдията отсъди дузпа. Хабиб Диало се нагърби с изпълнението, но Йоан Пеле успя да уцели ъгъла и спаси.

В 66-ата минута Димитри Пайет стреля в гредата от добра позиция.

Все пак в 70-ата минута футболистите на Андре Вилаш-Боаш стигнаха до изравнително попадение. Пайет изведе на отдясно в наказателното поле Валер Жермен, който върна топката към точката за дузпа и Неманя Радонич я прати във вратата на домакините – 1:1.

До края на срещата гостите натиснаха в търсене на трите точки, но защитата на домакините успя да удържи набезите на марсилци.

По този начин Метц остават 18-ти с 16 точки. Марсилия са втори с 35. В следващия кръг Метц гостуват на Дижон, докато Олимпик приема Ним.