Нападателят на Пари Сен Жермен – Килиан Мбапе е готов за игра и ще бъде на разположение на треньора - Томас Тухел за срещата с Ница довечера. 20-годишният талант пропусна мачовете на националния отбор на Франция с Исландия и Турция заради болки в бедрото, но вече е напълно готов за игра.

Това е една от малкото добри новини за Тухел, който обаче няма да може да използва няколко други контузени футболисти, включително и Неймар, който ще отсъства в следващите четири седмици заради разкъсване на мускулни влакна.

“Тило Керер, Идриса Гай и Неймар са контузени, а Хуан Бернат е наказан. Всички останали играчи тренират нормално и са на разположение. Килиан Мбапе тренира с отбора. Радвам се, че се разбрахме с националния отбор на Франция той да получи почивка. В понеделник той тренира самостоятелно и нямаше шанс да играе срещу Турция. Сега вече има цяла седмица с тренировки и това е нещо различно. Едно е да тренираш с малка група играчи, а друго е да направиш пълноценна тренировка с пълно натоварване. Не може да играеш в подобен мач, когато си готов на 80%, а не на 100%”, смята Тухел.