Защитникът Мартин Кавдански разтрогна договора си с втородивизионния френски Клермон Фуут 63 , научи Дарик радио . Взаимоотношенията са прекратени по лични причини, които футболистът е изтъкнал пред клубното ръководство и старши треньора на отбора. По контракт на Кавдански му оставаха още 6 месеца да играе в тима от втора френска лига.

„Днес разтрогнах договора ми във Франция по взаимно съгласие“, заяви за Дарик Мартин Кавдански.

„Вече съм свободен агент. Говорих с треньора и президента на клуба да ми разрешат да се прибера в България по лични причини. Те се съгласиха с желанието ми и изразиха доброто им отношение към мен. Имах още 6 месеца от договора ми. Те са доволни от мен и като футболист и като човешки качества, което мен ме радва . В отбора от Клермон бяхме като едно семейство. Треньорът непрекъснато ми даваше и житейски съвети за времето, когато свърша с футбола. С мъка си тръгвам от Франция. В клуба предстоят големи промени. Ще бъде продаден на нови собственици, които са амбицирани в следващите 3 години да търсят влизане в Лига 1 на Франция. Ще се промени всичко. И като футболисти“, добави защитникът.

„Прибирам се в България за да реша личните ми, семейни проблеми и ще изчакам оферти към мен. Засега не знам къде ще продължа да играя , дали в български отбор или в тим от чужбина“, каза още Мартин Кавдански.