Олимпик Марсилия започва да превръща в традиция загубите в края на годината. Момчетата на Дидие Дешан приключиха и 2009, както и 2008, с поражение, у дома от Оксер с 0:2. Денис Олиек реализира по един гол в двете полувремена, за да донесе успеха на гостите. Кениецът отбеляза първите си попадения за сезона в 41-та и 79-та минути.

Оксер се възползва от издънката на Лион, загубил с 1:2 от Монпелие, и вече е на пето място в класирането, с равни точки – по 32 – с Марсилия. Оксер приключи серията си от пет поредни загуби, и ще зимува с мисълта за още по-предни места.

Провалът на Олимпик Лион у дома костваше много позиции в затегнатата ситуация в челото на таблицата в Лига 1. Един успех щеше да изпрати момчетата на Клод Пюел на трето място, но вместо това сега там е Монпелие, а Лион е едва шести.

Страхотната серия на Лил в първенството продължава, и тимът вече е с пет поредни успеха. Именно те го изкачиха до второ място в подреждането, с 34 точки, макар и с мач повече. Тази вечер Лил победи отново, при гостуването си на Нанси с 4:0, като два гола реализира Жервиньо.