Президентът на Олимпик Марсилия Венсан Лабрюн ще впрегне всичките си сили, за да назначи Андре Вилаш-Боаш за старши треньор във френския тим.

Босът на „финкийците“ вече е осъществил контакт с представителите на португалския треньор, но преговорите изглежда няма да са никак лесни. Още от началото хората на Вилаш-Боаш са предявили сериозни финансови претенции, които за момента не са по силите на южняците.

Лабрюн обаче не смята да се откаже, тъй като вижда у специалиста перфектния наставник за Олимпик. В момента тима се води временно от спортния директор Хосе Аниго, който съвместява двата поста от декември насам, когато бе уволнен Ели Боп.

Вилаш-Боаш също бе освободен от Тотнъм през декември и оттогава досега е без отбор. Въпреки слабия сезон с „шпорите“ предложения към него не липсват, като дори се говори, че той може да поеме руския Зенит Санкт Петербург. Шампионът на Премиерлигата със сигурност няма да има проблеми с договарянето на личните условия, което за момента им дава предимство пред Марсилия.